Anabilim Dalımızdaki uzmanlık eğitimi modalite temelli yapılan ultrasonografi haricindeki bütün alanlarda sistem radyolojisi temelli olarak yürütülmektedir. Asistan hekimler ultrasonografi, girişimsel radyoloji, nöroradyoloji-baş boyun radyolojisi, toraks radyolojisi, abdomen radyolojisi, kas-iskelet radyolojisi, meme radyolojisi ve pediatrik radyoloji alanlarında rotasyon yapmaktadır. Rotasyon süreleri; ulusal müfredat, Türk Radyoloji Derneği ve European Society of Radiology başta olmak üzere ulusal ve uluslararası kurumların önerileri ve öğrenim hedefleri dikkate alınarak oluşturulmuştur. Beş yıllık rotasyon programı asistan hekim uzmanlık eğitimine başladığı günlerde kendisine verilmekte ve programa uyulmaktadır.

Tipik bir rotasyonda asistan hekimler öğleden önce vakaları kendi başlarında değerlendirmekte, bulgularını ve yorumlarını kaydetmekte, öğleden sonra bu bulgu ve yorumlar öğretim üyeleri ve diğer eğiticiler ile birlikte yeniden değerlendirilerek raporlar sonuçlandırılmaktadır. Sistem radyolojisi temelinde hem konvansiyonel tetkikler hem de kesitsel tetkiklere ilişkin eğitimler  yukarıda tarif edilen yöntemle verilmektedir.

Teorik eğitim için yine Türk Radyoloji Derneği ve Avrupa Radyoloji Derneği’nin öğrenim hedefleri dikkate alınarak haftada iki saat olmak üzere üç yıllık ders programı oluşturulmuştur. Bu ders programının bitiminde ileri öğrenme hedefleri için ek bir program öngörülmektedir. Ders programı görüntüleme fiziğini de içermektedir. Bu ders programları aşağıda bulunmaktadır.

Teorik eğitim programı öğretim üyeleri ve eğiticiler tarafından verilen dersler dışında asistan hekimler tarafından hazırlanan olgu sunumları ve makale tartışmaları ile zenginleştirilmiştir. Olgu sunumları, içinde bulunulan sistem radyolojisi alanından seçilmekte ve haftada bir olmak üzere düzenli bir biçimde yürütülmektedir.

Uzmanlık eğitimini izlemek ve geliştirmek için fakültede kurulmuş olan mezuniyet sonrası tıp eğitimi komitesinin ve uluslararası uzmanlık eğitimi akreditasyon kuruluşlarının önerileri doğrultusunda anabilim dalımızda da uzmanlık eğitimi izleme ve geliştirme alt komiteleri kurulmuştur. Bu komiteler Uzmanlık Eğitimi Program Değerlendirme Komitesi, Yeterlilik Komitesi, Araştırma Komitesi, Organizasyon Komitesi ve Esenlik Komitesi’nden oluşmaktadır. Uzmanlık öğrencilerinin eğitim ortamı ve eğiticiler hakkında geri bildirimleri düzenli olarak alınmakta, anabilim dalı akademik kurulu başta olmak üzere ilgili kurul ve komitelerde değerlendirilmekte, gerekli iyileştirilmeler eğitim programına yansıtılmaktadır.

Uzmanlık öğrencilerinin araştırma etkinliklerine katılımı özendirilmekte, araştırmaların bilimsel toplantılarda sunumu ve dergilerde yayına hazırlık aşamalarında aktif katkıda bulunmaları beklenmektedir.

Uzmanlık öğrencilerinin ihtisaslarının bitimine yakın veya bitimini izleyen dönemde ulusal ve uluslararası yeterlilik sınavlarına girmeleri beklenmektedir.

Fizik Dersleri Programı
2021-2023 KUH Radyoloji Eğitim Programı

Uzmanlık Öğrencileri:

  • Dr. Duygu Cengiz (2020, Ege Üniversitesi Radyoloji A.D’dan yatay geçişle)
  • Dr. Hakan Doğan (2019)
  • Dr. Hande Özen Atalay (2021, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Haydarpaşa Numune EAH’den yatay geçişle)
  • Dr. Enes Muhammed Cantürk (2023, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Ümraniye EAH Radyoloji Bölümü’nden yatay geçişle)

Mezun Uzmanlık Öğrencisi:

  • Dr. Mine Sorkun